Web Sayfanız
top of page

ve beşşiri’s-sâbirîn

Güncelleme tarihi: 15 Şub


hat

kaynak

yazım usulü

hattat

video

ve beşşiri’s-sâbirîn

Bakara Suresi

155. ayet

Celi Sülüs

Yahya Yaldız

​Prof. Dr. Hayrettin Kara


English

عربي



Sabredenleri müjdele


Bilirsin, bütün gemiler sakin limanlarda inşa edilir ama hiçbir gemi limanda kalmak için inşa edilmez. Açık denizler bekler gemileri. Dev dalgalar bekler. Fırtınalar. Rüzgârlar. Koyu karanlıklar. Korkutucu yağışlar. Sanma ki hayat dalgasız olacak. Umma ki dalgaların ardı arkası kesilecek. Sarsılacaksın. Esnekliğin sınanacak. Ara sıra gökyüzü açılacak, deniz sakinleşecek elbet. Ömrün son limanına varıncaya dek rüzgâra açık olacaksın.


Hayatın açık denizinde yol alırken aklında olsun: Dalgalar durmayacak. Bir arada tutmaya çalıştıkların dağılmaya yüz tutacak. Tutunduğun şeyler, sen tutundukça sana veda sözleri fısıldayacak.


Sabır, işte bu hakikati bilmektir. Dalgaların varlığına ve gelişine itiraz etmeden, her defasında onların üzerinde kalacak bilgelikle yüzmektir. Teslim olmak değildir sabır. Pasif bir direniş değildir. Hayatın iniş çıkışlarının anlamını bilerek, o iniş çıkışlara bilinçli olarak refakat etmektir. Suda sürüklenmek değil; suda yüzmektir. İşte o zaman hep suyun üzerinde kalırsın; müjde haberi alırsın.


Unutma ki insanı boğan su değildir; suyun kendisini kaldıracağına olan umudunu yitirmesidir.


Bu eseri sergimize bağışlayan Albayrak Holding'e teşekkür ederiz.







Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page